Välkomna att höra av er till

Marianne & Leif Brännström
Kärret 19
546 91 Karlsborg
Tel: 0505-311 54


Kontakt/ Uppfödare/ Kurser

Instruktör

Marainne Brännström & Liv Wahlgren med liten valp!

Marianne Brännström är utbildad instruktör och har gått två utbildningar på Östermalma en utbildning i Norge och även en utbildning på Sollefteå Hundskola. Under 90 talet utbildade sig Marianne även till Viltspårdomare. Marianne får ofta uppdrag att döma på officiella prov & prov för viltspårdekalen. Hon leder även kurser i lydnad & jakt runt om i landet. Och tillsammans med P-O Eriksson och Maria Glaadh har de bla en kurs om året. Marianne leder också en kursverksamhet i praktik och teori i Skövde kommun 06.

Mer om våra kurser läs nedan:

Kurser som vi anordnar

Vi anordnar helg och veckoslutskurser efter förfrågan och behov. Helgkurser finns i både lydnad och jakt.

Jakt Kurser

Jaktkurserna lär man sig apportering om man har en apporterande fågel hund, man kollar om hunden är skotträdd m.m. Denna kursen rekommenderas att gå om man har en apporterande hund så man inte lär hunden fel ifrån början, detta kan t.ex. leda till att hunden börjar tugga på på viltet.
Man brukar lägga kurserna både i vatten och på land för att få det så likt ett jakt prov som möjligt.
Vid ev. frågor kontakta oss

Lydnads Kurser

Lydnads kurser finns för dig som behöver lära din hund grunddressyr för ung hund eller äldre som inte har en tillfredställande lydnad. Denna kurs brukar vara mitt i veckan på vår och höst.
Vi rekommenderar att hunden är minst 8 månader, valp sprutan och parvo ska vara tagen. Denna  kurs tar man allt ifrån början men även du som har bra lydnad kan gå denna och hamna med de som redan har en bättre lydnad på sin hund.


Eftersöks Kurser

Eftersöks kursen brukar bara bli en gång per år, och det är strax innan älg jakten. Detta tack vare en lag som säger att man måste ha tillgång till en godkänd eftersöks hund då man jagar, det blir en större åtgång på hundar just vi älg jakten.
När kursen är avklarad så brukar de flesta ta viltspårs dekalen, det är först då som din hund är en godkänd eftersöks hund.

Foto: Marianne med Faraohunds valpen Ezhar Ars Amandi (Qenzo)